Auto inkoop

Auto verkoop center

By - admin

Ruitenwissers in de wasstraat gebruiken?

Gaat u met de auto door een wasstraat, dan hoeft u (in principe) niet de ruitenwissers te verwijderen. Vanzelfsprekend zet u de ruitenwissers niet aan in de wasstraat wanneer uw auto gewassen wordt; de ruitenwissers zouden dan ernstig beschadigd kunnen raken.

Welk wasprogramma kiezen?

Twijfelt u over het wasprogramma? Kies bij voorkeur voor een programma waarbij (speciale, geschikte ) wax wordt gebruikt. De wax zorgt ervoor dat neerslag niet meer zo gemakkelijk hecht aan de voorruit, waardoor de ruitenwissers nog gemakkelijker over de ruit gaan. Ook vogelpoep hecht minder sterk aan ruit en auto na de wax-behandeling in de wasstraat.

Veel benzinepompen bieden 3 tot 5 wasprogramma’s aan. Het geniet eigenlijk de voorkeur om de hoogwaardigste wasbeurt te kiezen. Speciale reinigingsmiddelen en wax worden dan toegevoegd, ook de wielen kunnen hier dan optioneel mee behandeld worden, wat zorgt voor langdurig schonere velgen.

Wanneer auto wassen?

Let uiteraard wel op wanneer u uw auto laat wassen. Het is niet handig om tijdens de lente, wanneer stuifmeel loskomt van de bomen direct uw auto te laten wassen; een dag later ligt er alweer een laag ‘poeder’ over uw auto. Probeer het ook te vermijden om onder bomen te parkeren; de volgende ochtend zit de auto vaak totaal onder de vogelpoep. Is dit bij uw auto het geval? Bezoek dan wel z.s.m. een wasstraat; deze vogelpoep kan een bijtend effect hebben op de lak van uw auto.

Ook tijdens de winterse periode kan het geen kwaad uw auto regelmatig te laten wassen; het gebruikte pekel om de wegen ijsvrij te houden doet meestal weinig goeds aan autolak.

Type ruitenwissers

Er bestaan in principe 2 soorten ruitenwissers; de gangbare die we allemaal kennen (‘de conventionele’), en de flatblade-ruitenwisser. De flatblade ruitenwisser zorgt voor een egale druk op de ruit, waardoor de ruit overal met dezelfde kracht wordt gewist. Deze flatblade ruitenwissers is op vele auto’s te bevestigen. Op auto-onderdelen websites kunt u nagaan of deze ook tot de mogelijkheden behoren op uw auto, u kunt dit bijvoorbeeld nagaan op WWW.topautoonderdelen.BE. Ook kunt u rechtstreeks de ruitenwissers van uw keuze bestellen. De montage kunt u in principe zelf uitvoeren.