Door - admin

De BPM van een auto berekenen

BPM is de belasting voor personenauto’s en motorrijwielen. BPM wordt betaald bij de aankoop van een nieuwe personenauto, motor of bestelauto. Daarnaast dien je BPM te bepalen wanneer je een auto importeert. Er zijn daarnaast nog een aantal andere gevallen waarin u BPM dient te betalen, maar we zullen hier de twee genoemde en meest voorkomende redenen bespreken.

Hoe wordt BPM berekend?

Het tarief dat wordt betaald, het BPM-tarief, is afhankelijk van de CO²-uitstoot van een auto. Dit geldt echter alleen voor personenauto’s. Bij bestelauto’s, kampeerauto’s of motors is het BPM-tarief namelijk anders berekend. Daar is het een percentage van de nettocatalogusprijs. Het bedrag dat u uiteindelijk betaalt is dus geheel afhankelijk van het motorrijtuig dat u koopt en het daarbij geldende tarief. Voorbeeld: de auto die u wilt kopen heeft een CO²-uitstoot van tussen de 125 t/m 182 g/km, dan betaalt u een BPM-basisbedrag van €3.780. Is de auto erg vervuilend wat betreft CO²-uitstoot, dus boven de 203 g/km, dan betaalt u al gauw € 16.065 als BPM-basisbedrag. Deze prijzen zijn gebaseerd op prijzen van 2014 voor benzineauto’s, houd er rekening mee dat de prijzen kunnen verschillen.

Aanbevolen: https://easyimport.nl/bpm-berekenen-aangifte/

Rekenen hoe je kunt besparen op BPM aangifte

Bij de import van een auto is de berekening van BPM verschillend. De berekening is onder andere afhankelijk van de reeds genoemde CO²-uitstoot, maar ook van allerlei andere zaken zoals de brandstof, het bouwjaar en het model. Er zijn hiervoor handige tools te vinden op het internet die precies bepalen hoeveel BPM je zult moeten betalen bij het importeren van een auto. Aangezien de BPM-kosten één van de hoogste kostenposten zullen zijn bij het importeren van een auto, is het handig om van te voren zo’n tool te raadplegen. Alsmede kun je de belasting voor personenauto’s en motorrijwielen aangifte in zijn geheel laten uitbesteden.

Wanneer je een gebruikte auto importeert (dit kunnen al auto’s zijn met slechts een paar duizend kilometer op de teller), die bijvoorbeeld slechts enkele maanden oud is, dan kan dit al de helft schelen in BPM. Hiermee bespaar je dan ook duizenden euro’s.

Meer informatie: https://easyimport.nl/auto-importeren-duitsland/

Zo wordt het steeds makkelijker om een leuke auto te importeren.