Auto inkoop

Auto verkoop center

By - admin

Tips om uw auto snel en gemakkelijk te verkopen via de site van Giroparts

Om een ​​snelle verkoop te garanderen, moet u de nodige documenten verzamelen, een vraagprijs bepalen, reclame maken voor uw auto en onderhandelen met potentiële kopers. Dit kan stressvol zijn, maar u kunt de stress vermijden en tijd vinden om met vrienden van baccarat te genieten door contact op te nemen met de Giroparts-site.

Hier leest u hoe u de stress wegneemt en het geld maximaliseert wanneer u uw auto particulier verkoopt, in plaats van hem in te ruilen bij een dealer.

  1. Verzamel je papierwerk

Zoek de volgende items en voltooi deze taken voordat u uw auto te koop aanbiedt:

De titel van uw auto. Dit wordt ook wel de roze slip genoemd; het geeft u het wettelijke recht om uw gebruikte auto te verkopen. Maar teken het nog niet.

Neem contact op met uw kredietverstrekker. Als u nog steeds geld verschuldigd bent aan de lening van uw voertuig, bel dan de geldschieter om te leren hoe u de verkoop regelt.

Bezoek de DMV online. Neem contact op met de afdeling motorvoertuigen van uw staat om te zien welke papieren nodig zijn om het eigendom over te dragen. Veel formulieren, zoals een verkoopfactuur, kunnen worden gedownload en afgedrukt. Zoek ook uit of de kentekenplaten bij de auto passen nadat deze is verkocht.

Bestel een voertuighistorierapport. Wees proactief en bestel een Carfax- of AutoCheck-rapport om aan potentiële kopers te tonen. Dit geeft antwoord op veel mogelijke vragen, zoals het aantal eigenaren en ongevallen.

  1. Stel een vraagprijs in

U wilt dat uw auto zich onderscheidt van alle andere gebruikte auto’s die worden verkocht door eigenaren bij u in de buurt. U dient dus eerst de waarde van uw auto in te schatten, zodat u een aantrekkelijke “vraagprijs” voor uw gebruikte auto kunt bepalen. Zoek de waarde van uw auto op en controleer de prijs van vergelijkbare auto’s in lokale advertenties. Stel uw prijs iets boven de huidige marktwaarde, maar nog steeds in de marge van een goede deal. Dus als de prijsgids zegt dat uw auto $ 4.200 waard is, kunt u de prijs instellen op $ 4.750. Dit laat je wat onderhandelingsruimte.

Voor auto’s met een prijs van minder dan ongeveer $ 10.000, pas op dat je niet boven de dichtstbijzijnde $ 1.000 gaat. Dus voor een auto die $ 4.200 waard is, zou het een vergissing zijn om het op $ 5.100 te zetten. Veel mensen stellen limieten voor zoekmachines op bijvoorbeeld $ 5.000, zodat ze uw advertentie nooit zullen zien. Bovendien is er een psychologisch verschil tussen $ 4.900 en $ 5.100 dat sommige kopers zou kunnen afschrikken.

  1. Geef uw auto een aantrekkelijk uiterlijk

De beste manier om uw auto te verkopen, is door hem aantrekkelijk te maken. Wanneer een koper opduikt om uw auto te zien, wilt u dat ze één keer kijken en zeggen: “Het ziet er geweldig uit!”

U hoeft niet elk deukje en krasje te repareren, maar was en stofzuig de auto en verwijder alle rommel die zich in de loop der jaren heeft opgehoopt. Het een professioneel detail geven is goed voor nieuwere, duurdere gebruikte auto’s. Maar hoe hoger de prijs, hoe langer het duurt om de auto te verkopen, en de glans van de detaillering zal na een paar weken slijten.

Besteed bijzondere aandacht aan alle details die een potentiële koper zal zien als hij of zij de auto nadert, de deur opent en in de bestuurdersstoel schuift. Je wilt dat die positieve impact zich voortzet terwijl ze in de auto zit en je het hopelijk voor je ziet als haar eigen.

  1. Maak advertenties die verkopen

Goede foto’s en veel foto’s wekken het vertrouwen van de koper op en zorgen ervoor dat uw auto zich onderscheidt van andere gebruikte auto’s die door de eigenaar worden verkocht.

Fotografeer uw auto geparkeerd op een mooie locatie net na zonsondergang voor de beste verlichting. Beweeg door de auto en maak er vanuit verschillende hoeken foto’s van. Maak binnen een foto van de bestuurdersstoel, de achterbank en de kofferbak. Ervaren verkopers voegen ook foto’s toe van de kilometerteller (om de huidige kilometerstand weer te geven), de banden (om de profieldiepte weer te geven) en de motor.

  1. Screen bellers zorgvuldig

Wanneer u uw gebruikte auto verkoopt, of het nu op Craigslist of Giroparts is, kunt u tijd en kopzorgen besparen door bellers te screenen voordat u contact met hen opneemt. Overweeg een apart e-mailaccount aan te maken en een gratis Google Voice-telefoonnummer te krijgen dat u alleen kunt gebruiken om een ​​auto privé te verkopen.

Als je een lage prijs voor een populaire auto hebt vermeld, kun je veel telefoontjes verwachten. Maar laat de oproepen naar de voicemail gaan en bekijk ze voordat u beslist met welke beller u contact opneemt. Wees alert op kopers die klinken alsof ze meerdere aanbiedingen bellen. Ze proberen waarschijnlijk gebruikte auto’s te “flippen” – ze goedkoop te kopen en ze vervolgens met winst door te verkopen. Vaak gooien ze een lage prijs weg of proberen ze je te laten onderhandelen voordat ze de auto zelfs maar hebben gezien.

Wanneer u een koper krijgt die legitiem klinkt, bel hem dan terug en wees klaar om de basisprincipes van de auto te herzien: jaar, merk, model, kilometerstand en staat. Terwijl u met hen praat, kunt u meestal een idee krijgen of ze serieus zijn over het k