Door - admin

Tips om een relay attack te voorkomen

Een relay attack is een steeds meer voorkomend feit. Er gaan namelijk geruchten dat een auto met een mysterieus zwart kastje open gemaakt kan worden. Echter is het niet zo eenvoudig voor de dieven als dat het klinkt. Er komen namelijk steeds meer technologieën op de markt die dit kunnen voorkomen. Jij kunt dit zelf ook, als je weet waar je allemaal op moet gaan letten. Maar waar kun je eigenlijk allemaal op letten? Onderstaande tips leggen jou uit hoe je een relay attack kunt voorkomen. Lees daarom snel verder en breidt je kennis uit.

De sleutel foppen met een relay attack

Een relay attack is dus een creatieve manier voor dieven om in jouw auto te komen. In eerste instantie werd dit gedaan met dure apparaten, maar sinds kort kun je met een hoop creativiteit ook ver komen. Hiermee wordt een signaal van A naar B gestuurd, zodat het signaal van de sleutel verlengd wordt. De sleutel wordt hiermee dus voor de gek gehouden en jouw auto kan open. Je moet hiervoor wel met twee dieven in de buurt van de auto staan. De eerste dief staat bij de auto, de tweede dief gaat op afstand op zoek naar de sleutel.

Een alarm met een extra autorisatie

Je kunt een relay attack voorkomen door een alarm aan te schaffen. Een SCM alarmsysteem geeft namelijk extra autorisatie. De alarm klasse 1 is hier een van de mogelijkheden voor. Hiervoor wordt er een extra beveiliging op de startonderbreker van de auto geplaatst, waardoor de auto niet gestart kan worden. Voor dit systeem is de originele sleutel en een extra autorisatie nodig om de auto daadwerkelijk aan de praat te krijgen. Alleen jij kunt de auto daarom nog gebruiken en dieven krijgen hier geen kans meer voor.

Herkenning van diefstal bij het alarmsysteem

De klasse alarm 2 is een andere mogelijkheid. Deze biedt een nog betere beveiliging tegen relay attack. Hier zit namelijk niet alleen een startonderbreker op, maar ook een optische en akoestische signalering. Diefstal wordt hierdoor direct herkent en er komt een signaal jouw kant op. Sabotage zorgt daarom voor een blokkade van de auto en een extra alarm. Dit is wel een duurdere variant van het alarmsysteem, maar je hebt wel voldoende veiligheid tot jouw beschikking. Waar je jouw auto ook parkeert, je zult hem altijd op dezelfde plek aan gaan treffen.

Extra alarmsystemen

Er zijn nog een groot aantal andere systemen beschikbaar. Zo kun je ook voor een klasse 3 of klasse 4 alarm gaan. Bij de klasse 3 systemen is ook een hellingshoekdetectie beschikbaar. Deze zorgt ervoor dat er alarm wordt geslagen wanneer de auto weggesleept wordt. Bij klasse 4 heb je te maken met anti-jamming, maar geeft geen directe beveiliging tegen een relay attack. Je moet dan dus uit gaan kijken naar meerdere systemen die jou hierbij kunnen helpen. Met bovenstaande tips kun je in ieder geval vooruit en kun je voorkomen dat er in jouw auto ingebroken wordt.