Door - admin

Schade aan je voertuig? Zo ga je ermee om!

Als je schade aan je auto hebt dan heb je waarschijnlijk maar een doel in je hoofd en dat is zo snel mogelijk de autoschade herstellen. Je wilt gewoon zo snel mogelijk je auto weer terug laten herstellen in zijn originele staat zonder dat je allerlei informatie moet opzoeken. Je zal vast wel vragen hebben over wat de mogelijkheden zijn en dergelijke. Een gespecialiseerd bedrijf in autoschade kan jou daarbij helpen. Waarschijnlijk ben je erg geschrokken door je autoschade en vraag je jezelf met name af wat je nou moet gaan doen.

Waar begin je mee?

Om te beginnen zal je de schade aan je auto bij je verzekeraar of tussenpersoon moeten melden. Vervolgens meld je de schade bij een gespecialiseerd schadeherstelbedrijf. Deze bedrijven hebben ervaring in het oplossen van autoschades en weten precies hoe ze te werk moeten gaan. Eventuele administratieve handelingen die benodigd zijn kunnen ze dan ook voor je uit handen nemen. Hierbij kan je denken aan papieren die ingevuld moeten worden voor je verzekering en dergelijke. Je autoschade kan je bij het schadebedrijf op verschillende manieren melden zoals online, telefonisch of je kan direct langs een vestiging gaan om advies in te winnen over vervolgstappen.

Welke gegevens moet je bij de hand houden?

Als je besluit om je auto aan te melden bij een schadeherstelbedrijf dan moeten deze een aantal gegevens van je hebben. Op het moment dat je je auto afgeeft of tijdens een afspraak de schade laat vaststellen dan vragen ze je om je rijbewijs, kentekenbewijs en om de groene kaart mee te nemen. Naar aanleiding van het eerste gesprek zal er een schaderapport opgesteld worden. In dit schaderapport vind je terug welke onderdelen er besteld moeten worden, wat de kosten zijn van de reparatie en hoelang de reparatie gaat duren. Vervolgens geef je toestemming om je auto daadwerkelijk te laten repareren. Hiervoor wordt een afspraak gemaakt en alle administratieve rompslomp met de verzekering handelt het autoschadebedrijf voor je af.

Het herstellen van je auto

Als je hebt bevestigd dat je je auto wilt laten herstellen naar aanleiding van het opgestelde schaderapport dan breng je je auto naar de schadehersteller. Deze zal je auto vakkundig voor je herstellen en je wordt op de hoogte gehouden mochten er zich bepaalde zaken voordoen. Tevens word je geïnformeerd over het tijdstip waarop je voertuig kan worden opgehaald zodra deze hersteld is. Tijdens het herstel van je auto zal je gebruik kunnen maken van gratis vervangend vervoer of wordt er een haal- en brengservice aangeboden.

Het opleveren van je auto

Zodra je auto hersteld is kan je deze ophalen bij de autoschadehersteller. Deze afspraak wordt al gemaakt voordat je de auto afgeeft en zo weet je wanneer deze weer klaar voor gebruik is. Mocht dit om de een of andere reden niet lukken dan word je uiteraard hiervan zo snel mogelijk op de hoogte gebracht. Je krijgt een FOCWA garantiebewijs mee waarmee je vier jaar garantie krijgt op de herstelde onderdelen van je auto.