Auto inkoop

Auto verkoop center

Gratis auto verkopen via advertentie

Gratis auto verkopenEen advertentie hoeft niet altijd geld te kosten. Op sommige websites betaal je er wel voor om je auto aan te prijzen, maar er zijn ook websites waarbij dit niet noodzakelijk is. Neem Speurders.nl of Autotrack.nl, maar wat dacht je van adverteren via je eigen Facebook- en Hyves-profiel? Of plaats je eigen verkooptekst met foto’s op de tijdlijn van je vrienden. Het is allemaal maar een idee om je auto gratis te verkopen en anderen moeten hier natuurlijk ook voor open staan.

Andere marketing

Wanneer je even creatief aan de slag gaat, is er genoeg te bedenken. Eigenlijk moet je overal waar je je bevindt bedenken dat er altijd wel iemand is die een mogelijke koper kan zijn van jouw auto. Denk aan verjaardagen, tijdens een etentje met vrienden, eigenlijk overal waar je samen bent met anderen. Onthoud daarom steeds goed wat je doel is van het gratis auto verkopen. Laat je daarbij vooral niet overhalen om in de prijs te zakken, terwijl je je dit niet kunt permitteren.

Hoe graag wil je je auto (gratis) verkopen

Hoe hoog je ook gaat zitten met je prijs; er zijn altijd mensen die willen afdingen. Ook wanneer je al een afspraak hebt staan met een kijker, dan nog zal er worden geprobeerd af te dingen. Er is vaak wel iets te vinden waarom zij vinden dat de auto niet voldoet aan hun verwachtingen. Misschien ben jij zelf iets vergeten te benoemen in je advertentie, dit kan natuurlijk gebeuren. Wanneer het misschien iets te lang duurt voordat je de juiste kijker hebt, die bereid is de vraagprijs te betalen, verkoop je je auto misschien wel voor een veel lagere prijs. Of aan iemand, waarbij je niet een volledig goed gevoel hebt. Het is goed om van tevoren te bedenken hoe graag je je auto (gratis) wilt verkopen en voor welke valkuilen je gewaarschuwd wilt zijn.

Gratis auto verkopen scheelt in kosten

Je kunt anderen vragen om je te helpen, misschien is het wel zo dat jij zelf niet zoveel verstand hebt van het verkopen van een auto. Maar dat er iemand in je omgeving wel vaker een auto particulier verkoopt. Het kost al genoeg om zelf weer op zoek te gaan naar een andere auto of wat dan ook jij voor je huidige auto in de plaats wilt hebben. Misschien is het noodzakelijk dat je je auto opgeeft, omdat je gewoonweg moet bezuinigen. Dan heb je wel iets anders aan je hoofd! Kun je iemand anders vinden die het betrouwbaar van je overneemt om je auto gratis te verkopen, ga daar dan voor.

Duidelijkheid

Eén van de dingen die belangrijk zijn bij het verkopen van zoiets groots als een auto, is duidelijkheid. Duidelijkheid in foto’s en in je tekst. Ook aan de telefoon naar je potentiële koper toe en in de eventuele e-mails die je beantwoordt naar aanleiding van vragen van belangstellenden. De foto’s van de auto die je wilt verkopen moeten gemaakt worden van zowel de binnen- als de buitenkant. Daarnaast is de eventuele schade belangrijk en is het nooit verkeerd om te noemen wat er ontbreekt aan de te verkopen auto. Wees duidelijk en eerlijk; dan weet je ook zeker dat je achteraf niet zo snel spijt zult hebben. Een auto verkopen is niet zomaar iets.

WWW.autodoc.be