Auto inkoop

Auto verkoop center

By - admin

Doffe koplampen terug helder maken? Hoe doe je dat?

Het is natuurlijk erg vervelend als je last hebt van een doffe koplamp op je auto. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je koplampen minder goed werken dan dat je eigenlijk wilt dat ze doen. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je een ongeval kunt krijgen op de weg.

Manieren om koplamp helder te maken

Er zijn verschillende manieren om een koplamp helder te maken. Sommige opties kosten wat meer geld dan de andere. Zo heb je de optie om nieuwe koplampen aan te schaffen, de koplampen laten polijsten door een garage of het polijsten zelf doen.

Het is het makkelijkste om nieuwe koplampen aan te schaffen. Deze kun je namelijk erg makkelijk vervangen. Dit is een niet al te prijzige optie om voor te gaan. Echter kan het wel een stuk goedkoper.

Ook kun je ervoor kiezen om de koplampen te laten polijsten door een garage. Dit is de duurste manier om het te doen. Echter hoef je hierbij zelf niet zo veel te doen. Na een bezoekje aan de garage zien je koplampen er vaak weer zo goed als nieuw uit.

Je kunt er ook voor kiezen om het polijsten van je koplampen zelf te doen. Hierbij is het belangrijk om er voor te zorgen dat je een polijst set koopt. Hiermee kun je makkelijk en effectief de koplampen van je auto polijsten. Dit is een makkelijke en snelle manier om je koplampen weer helder te krijgen.

Koplampen zelf polijsten

Als je een koplamp zelf wilt polijsten, is het belangrijk om eerst een beetje voorbereiding te treffen. Zo is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de koplampen van je auto helemaal schoon zijn. Dit kun je doen door middel van door de wasstraat heen gaan. Ook kun je ervoor kiezen om je auto schoon te maken met auto shampoo.

Hierna kun je bezig gaan met het polijsten van de koplamp. Als eerste is het dan belangrijk om met een zachte doek een lens clarifying compound aan te brengen op de koplamp. Met dit polijstmiddel kun je alle krassen en beschadigingen van de lens af halen.

Als alles goed is verspreid, kun je het middel laten opdrogen totdat het poederig wordt. Hierna kun je dit er weer makkelijk af vegen met een katoenen doek. Als het goed is, is hierna je koplamp weer helemaal glanzend en helder.

Andere schade

Het kan ook voor komen dat je andere schade aan je auto hebt. Soms kun je dit ook zelf oplossen. Een ster in voorruit kan erg vervelend zijn. Echter kan dit soms zelf opgelost worden. Dit kun je ook doen door middel van een polijstmiddel. Als dit niet werkt, is het belangrijk om hiervoor naar een autobedrijf toe te gaan die dit voor je op kan lossen. Op die manier heb je geen ster meer in de ruit van je auto. Dat is natuurlijk wat je dan