Door - admin

Maak van jouw auto een juweeltje

Maak van jouw auto een juweeltje

Wie helemaal gek is van Car Tuning kan op 17 en 18 oktober in de Ahoy-hallen van Rotterdam zijn hart ophalen. Mis het Benelux grootste evenement op het gebied van car design en performance niet. Laat je betoveren door de laatste ontwikkelingen op het gebied van in-car entertainment.

Wat is er allemaal te zien?

Dit is niet de eerste keer dat dit evenement georganiseerd wordt. Dit is zelfs al de 12e editie. En ook dit jaar wordt 100%-Tuning weer een mega spektakel waarvan je de kriebels krijgt. We lichten alvast een tipje van de sluier op.

Uitgelicht: https://www.carstyle.nl/exterieur/voorbumper.html

Car-wrapping

Car wrapping is echt helemaal in, het is het meest besproken onderwerp onder de autoliefhebbers. Maar wat is car wrap eigenlijk? Car wrap is niets meer dan je auto een andere kleur of print geven, zonder dat daar verf aan te pas komt. Wat er wel gebruikt wordt is vinylfolie. Je auto wordt dus niet overgespoten, maar ingepakt met vinylfolie. Je hebt plenty off keuze uit verschillende kleuren en prints. Heb je zelf een design ontworpen, geen punt, ook dan kan dit op je auto gemaakt worden. Jouw ontwerp wordt dan op folie geprint. Met car wrapping geef je je auto een nieuwe look.

Toffe trend 2020

Ik kan je zeggen dat car wrapping een heel stuk goedkoper is dan je auto laten spuiten. En het heeft zo zijn voordelen, want ben je na een aantal weken uitgekeken op de kleur of het design, dan kan het folie gewoon weer verwijderd worden. Je houdt er géén krassen of beschadigingen aan je auto aan over.

Met car wrapping bescherm je je auto tegen lakschade, steenslag en krassen. Er is ook een transparante vinylfolie die je op je auto kunt aan laten brengen. Misschien krijg je op die manier wel meer geld voor je auto terug als je hem inruilt.

Tijdens het evenement in Ahoy kun je zien hoe car wrappen in zijn werk gaat. Een aantal teams strijden om de mooiste creatie. Wees getuige hoe een auto wordt omgetoverd naar een heel andere look.

Het aanbrengen van luchtvering

Een sportuitlaat, lage bumpers zorgen ervoor dat je auto gevoelig is voor oneffenheden en verkeershobbels in de weg. Luchtvering is dan ook een onmisbaar element. Mis daarom niet de demonstratie waarin je duidelijk kunt zien hoe luchtvering wordt aangebracht.

Verschillende stijlen show cars

Vergaap je aan de enorme mix van stijlen personenauto’s, van showmodellen vol In Car Entertainment tot aan het toppunt van design en performance. Je kijkt je ogen uit en er is voor iedereen wel iets te zien. Veel verschillende automerken passeren de revue en je kunt dit allemaal van heel dichtbij bekijken.

Tip: https://www.carstyle.nl/exterieur.html/grill.html

Heb je nog niet genoeg gezien, loop dan even aan bij de Lowriders supershow, waar vooral klassieke Amerikaanse modellen geshowd worden. Het is echt een waanzinnig schouwspel, wat liefhebbers van auto’s en car tuning absoluut niet mogen missen.

Tijdens Ahoy Tuning

Extra informatie

Misschien doe jij aan car-tuning en dat is waanzinnig leuk. Je kunt je auto tot een echte juweel omtoveren. Maar wist je dat je auto afgekeurd kan worden voor zijn APK, omdat hij getuned is? Er mag veel, maar er zijn wel een aantal regeltjes waaraan je auto moet voldoen. Zo zijn er regels over de katalisator, de uitlaat, de breedte van je spoiler, de wielophanging en de vorm van het stuur.

Moet jouw auto binnenkort voor een APK keuring? Check dan van tevoren even of jouw auto aan de voorwaarden voldoet. Het zou toch zonde zijn als jouw juweel wordt afgekeurd.